Tjörns kommuns logotype
Land -1,1 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NE 2,7 m/s

Vårt nya namn är DELTA!

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Från och med 4 november arbetar våra tre verksamheter, Kulturskolan, Kulturpedagogpoolen och Kultur- och fritidscentra, med ett gemensamt syfte och namn, för barn och unga.

Lyfta idéer, tankar och drömmar
Delta är ett hus, mitt i Skärhamn,  men också ett samlingsnamn för olika verksamheter på olika platser. Delta utgår ifrån en gemensam verksamhetsidé: att låta barn och ungdomar förverkliga sina drömmar, utvecklas i sitt intresse och ta vara på den kreativitet som finns i varje ung människa. För det måste det finnas lokaler, olika lokaler med olika möjligheter. Det finns i vårt Delta!

Delta vänder sig till alla barn och unga från 0-19 år, det ska finnas något för alla att delta i helt enkelt. Tillsammans ska vi skapa meningsfull fritid och vara delaktiga i lärande i skolan genom att vår kompetens används i bland annat estetiska lärprocesser. Nu har vi goda förutsättningar för det.

Här finns DELTA
Verksamheten i Skärhamn upptar hela huset. Här finns replokaler, dans- och dramasalar, musikrum, bildsal, mediastudio. I entréplan finns Kultur- och fritidscentra. Här kan man sitta och prata, spela spel, titta på tv, fika tillsammans, skapa något eller jobba med arrangemang eller projekt. Man kan också lämna egna förslag på aktiviteter att göra på kort och lång sikt.

I Häggvall finns också Kultur- och fritidscentra med café. Vid Saga Kulturhus har vi en skatepark och i Radona industriområde en motorlokal att mecka i.

Tre verksamheter
Den grekiska bokstaven Delta har tre sidor, en bra bild för våra tre verksamheter som arbetar tillsammans; Kulturskolan, Kulturpedagogpoolen och Kultur- och fritidscentra. Namnet ska också uttalas som bokstaven.

På Delta arbetar kulturpedagoger inom de flesta konstarter och ungdomskonsulenter inom spåren demokrati och delaktighet, motor och idrott samt kultur.

Tillsammans ska vi vara lyhörda och lyssna in de idéer, tankar och drömmar som finns hos alla som kommer i kontakt med oss. Vi finns inte till vår egen skull, utan för Tjörns barn och unga!

Välkommen!

Kultur- och fritidsförvaltningen

Sidan senast uppdaterad: 2013-11-05 14.05

Kontaktuppgifter

Tjörns kundcenter
0304-60 10 10

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se