Tjörns kommuns logotype
Land 2,2 °C Hav 3,9*°C
Medelvind --- 0,0 m/s

Tjörns skolor på 12:e plats i landet

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Bollspelande barn

Tjörns skolor ligger på 12:e plats i landet! Och tar förstaplatsen i Västra Götaland och Halland! Det stod klart när Sveriges kommuner och landsting (SKL) idag 10/4 2013 presenterade resultatet för landets skolor.

Tjörn har legat stabilt bland landets 40 bästa skolor och nu var det dags för ett stort kliv framåt.

Ingen quick-fix

− Att få skolorna att fungera väl på samtliga nivåer är ingen quick-fix, säger Britt-Marie Rastman, verksamhetschef på Tjörn. Idag är vi oerhört stolta men det betyder inte att vi kan slå oss till ro.

Systematiskt arbete på alla nivåer

Anledningen till framgången är att man arbetat systematiskt på alla nivåer inom skolan: politiker, förvaltningsledning, rektorer och lärare. Det gäller alltifrån rutiner, handlingsplaner, tydlig ansvarsfördelning till välutbildade och engagerade lärare.

Målet är att alla elever ska lyckas bättre

Det gemensamma målet är mycket levande: Alla elever ska ha en ökad måluppfyllelse, det vill säga lyckas bättre i sina studier än vad de gjort tidigare. Det innebär att ha höga förväntningar på eleverna och övertygelsen om att eleverna kan leva upp till dessa.

Gediget samarbete mellan alla skolor

Ett nyckelord har varit samarbete. Istället för att varje skola hittat egna lösningar har man sökt lösningar som alla skolorna använder. Lärarna samverkar när det gäller ämnens centrala innehåll, bedömning, skriftliga omdöme och betyg. Även i arbetet med att förebygga trakasserier, kränkningar och att skapa en trygg och säker miljö arbetar man fram gemensamma rutiner.

Tjörns rektorer fokuserar på pedagogisk utveckling

På Tjörn fokuserar rektorerna på sitt pedagogiska utvecklingsuppdrag. Något som bland annat Arbetsmiljöverket upp-märksammat som positivt för rektorsrollen och eleverna.

Regelbundna föräldra- och elevenkäter

− Skolan är till för våra elever. Elevernas och föräldrarnas uppfattning om skolan och skolmiljön efterfrågas flera gånger årligen så att vi hela tiden kan utvecklas, avslutar Britt-Marie Rastman.

Topp-20-listan

1. Danderyd
2. Sorsele
3. Lomma
4. Nacka
5. Hammarö
6. Täby
7. Malå
8. Vaxholm
9. Ydre
10. Vellinge
11. Lidingö
12. Tjörn
13. Sollentuna
14.Överkalix
15. Torsås
16. Mörbylånga
17. Höganäs
18. Arjeplog
19. Båstad
20. Nykvarn

 

Sidan senast uppdaterad: 2013-10-16 13.23

Kontaktuppgifter

Tjörns kundcenter
0304-60 10 10

Mer information
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se