Tjörns kommuns logotype
Land 0,1 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NE 1,8 m/s

Tjörns kommunbibliotek bäst på digital delaktighet

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Digidel 2013

Digidel är en kampanj för att få fler att använda internet, att öka digital delaktighet. När man ville utse landets bästa projekt fick man 71 bidrag. En av de fem vinnarna är Tjörns kommunbibliotek.

Juryns motivering: "En stabil verksamhet för digital delaktighet har byggts upp genom en bred samverkan mellan olika lokala aktörer med det kommunala biblioteket som bas. Medborgarna erbjuds ett rikt och varierat utbud av gratis utbildningsinsatser – öppna för alla som vill delta. Kommunen bidrar genom detta till att höja livskvaliteten i en glesbygdsmiljö."

- Vi har deltagit i den nationella kampanjen Digidel 2013 sedan 2010, säger Ann Marberg bibliotekschef Tjörns kommun. Det är en ett viktig del i det livslånga lärandet att biblioteket bidrar till att fler personer får kännedom om Internet och dess möjligheter. Både grupper och enskilda personer har fått lära sig att söka och lära känna Internet.

Priset utgörs av en resa till Bryssel i december för fortsatt utbildning i digitala medier.

De övriga vinnarna var regionförbundet/regionbiblioteket i Kalmar län, Serbiska kulturföreningen Sloga, satsningen ULVIS i Uppsala, behandlingshemmet Krinolinen i Stockholm, Digidel Botkyrka samt IT-guiden i Örebro.

Sidan senast uppdaterad: 2013-11-26 09.18
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se