Tjörns kommuns logotype
Land 0,1 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NE 1,8 m/s

Musikhjälpens företagstävling

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Musikhjälpen

Årets upplaga av Musikhjälpen närmar sig. På Tjörn kommer en särskild företagstävling att hållas. Vågar du anta utmaningen?

Moliendo är en musikförening på Tjörn där ungdomar och vuxna kan hålla på med musik. De har replokaler i Kållekärr där flera band håller till.

I år arrangerar föreningen återigen en spelning till förmån för Musikhjälpen! På luciakvällen kl 20 bjuder man på konsert på Nordiska Akvarellmuseet, med ca 6 grymma band, både lokala och lite mindre lokala. Under kvällen kommer det att bjudas på musikunderhållning och försäljning av mat och dryck.

– Allt, allt, allt, allt, exakt ALLT, varenda krona man drar in stoppar vi i en säck och kör ner till Göteborg på lördagen, och skänker över direkt till glasburen, berättar Marcus Larsson från Moliendo.

– Förra året gick pengarna till att hjälpa folk att få rent vatten runtom i världen. Arrangemanget på Tjörn samlade in 6 000 kr! Temat för årets insamling är Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet, vilket känns som en grym sak att kämpa för, menar Marcus.

– I år har vi dessutom utvecklat evenemanget. Vi låter folk skänka pengar under hela vecka 50 och avslutar det hela med konserten. Här vill vi gärna bjuda in våra lokala företag, berättar Marcus. Vi tänkte anordna en tävling mellan företagen och se vilket företag som skänker mest pengar till insamlingen! Vi kommer inte bara att ha en insamling för dem som är fysiskt på plats denna kväll, utan ska också sätta ut en del bössor lite här och där i STO-regionen, avslutar Marcus.

Så här gör du:

  • Betala in en summa på bankgiro 849-4809, under måndag-fredag vecka 50 (9-13 december). Gärna så tidigt som möjligt i veckan.
  • Glöm inte att ange företag, adress och före­tagets mejladress. Mejla också dina uppgifter till bollkalle.55.marcus@gmail.com och skicka med några korta rader om företagets verksam­het.

Följ tävlingen dag för dag på Facebook: Spelning för Musikhjälpen Tjörnlänk till annan webbplats

Alla kan följa bidragen och företagens medverkar i tävlingen under veckan på Facebook. Varje dag kommer det företag som gett störst bidrag just den dagen att presenteras med kort text och länk till företagets hemsida. De företag som skänker kommer också att uppmärksammas i en annons i ST-tidningen. Under luciakvällen kommer man att på scen att berätta vilka som har "vunnit" tävlingen.

Vill du veta mer kontakta Marcus Larsson, Moliendo musikförening. 0738-704741, bollkalle.55.marcus@gmail.com

Arrangemanget sker i samarbete mellan Moliendo, Tjörns kommun, Restaurang Vatten och Nordiska Akvarellmuseet.


Om den nationella Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Lokala föreningar och företag kan bistå i insamlingen av pengar.

SR: Musikhjälpenlänk till annan webbplats

Sidan senast uppdaterad: 2013-12-05 14.42
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se