Tjörns kommuns logotype
Land -2,3 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 0,9 m/s

En väg in till socialtjänsten

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Nu blir det enklare att nå socialtjänsten. Med ett telefonnummer och en mejladress hamnar du alltid rätt, oavsett ärende.

Nu tar en mottaggningsgrupp emot alla inkommande ärenden som berör socialtjänstens område. Det kan vara frågor kring barn och familj, unga eller vuxna som behöver stöd och hjälp, äldre och funktionshindrade som söker stöd. Tanken med mottagningsgruppen är att den som söker någon form av hjälp eller har frågor enklare och snabbare ska få svar och hitta rätt. Efter en första kontakt bokas ett möte om det behövs. Handläggaren på mottagningen bedömer och hjälper den sökande vidare till rätt verksamhet och person.

Mottagningsgruppen är en del i en större omorganisation inom social-förvaltningen. Bland annat har fem avdelningar blivit tre.

─ Förändringen ska skapa möjligheter till ett effektivare och mer strategiskt och långsiktigt arbetssätt, säger förvaltningschef Shujaat Noormohamed.

─ En viktig del har varit att göra effektiviseringar i själva strukturen inom organisation och ledning. Detta istället för att dra in på de tjänster som står närmast våra kunder som exempelvis undersköterskor, social-sekreterare och stödassistenter, säger Shujaat Noormohamed.

Socialförvaltningen har nu tre avdelningar. De är:

Vård- och äldreomsorgsavdelningen

med äldreomsorgen och den kommunala hälso- och sjukvården.

Individ- och familjeavdelningen

med samlad myndighetsutövning, funktionshinder, all öppenvård och arbetsmarknad.

Kvalitet- och administrationsavdelningen

med samlad förvaltningsadministration, kvalitet och utredning.

Sidan senast uppdaterad: 2013-09-10 16.12
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se