Tjörns kommuns logotype
Land -4,4 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NE 3,6 m/s

Bättre företagsklimat på Tjörn

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Handel
Tjörnföretagen har en allt positivare syn på det lokala företagsklimatet. I Svenskt Näringslivs nya attitydstudie bland landets alla kommuner har vi stigit med 101 placeringar.
Framför allt anser företagen att politiker och tjänstemän har en bättre attityd till företagande. Likaså uppfattar företagen att kommunens dialog och information förbättrats. Sammantaget ger detta att i år rankas Tjörn på plats 111 av landets 290 kommuner, att jämföra med föregående års placering på 212:e plats.

- Det är glädjande att kommunens arbete med att förbättra det lokala företagsklimatet nu ger resultat, säger Martin Johansen, kommunalråd. Frågor som bättre information, bemötande och service har varit i fokus för vårt interna arbete under en längre period. Nu får vi bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Arbetet fortsätter

Helene Evensen, näringslivsstrateg på Tjörns kommun, berättar att förbättringsarbetet fortsätter:

- Enklare blanketter, snabbare svar och e-tjänster är andra frågor som kommunen arbetar med just nu. Detta sker bland annat inom "Välkommenprojektet", ett bemötande- och serviceprojekt som omfattar kommunens alla förvaltningar.
 
- När det gäller kommunens tillämpning av lagar och regler så måste vi bli ännu bättre på att berätta vad som gäller i varje enskilt ärende, så att företagen kan få en snabbare hantering, menar Martin Johansen.

Flera av kommunerna i Göteborgsregionen får ett sämre resultat än tidigare år. Tjörn går mot strömmen och noterat istället sitt bästa resultat någonsin.

Hela studien släpps den 23 april.

Sidan senast uppdaterad: 2013-01-31 11.50
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se