Tjörns kommuns logotype
Land 2,9 °C Hav 3,9*°C
Medelvind --- 0,0 m/s

Årets kultur- och fritidspriser delades ut

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Kultur- och fritidsnämnden delade på nationaldagen ut pris till sex Tjörnbor som utmärkt sig under 2012.

Ceremonin leddes av nämndens ordförande Benita Nilsson i samband med nationaldagsfirandet på Billströmska folkhögskolan.

Utmärkelsen Särskilda kulturinsatser 2012

gick till Axel Falk, som genom sin viskonst och medverkan i Margaretaspelet glatt såväl boende som besökare på Tjörn och placerat kommunen på den nationella viskartan.

Axel Falk är känd för de flesta tjörnbor. Många har sett honom som Margaretas make Thomas Dyre i Margaretaspelet på Sundsby på sommaren. Andra kanske har sjungit med honom på Allsång på Tyft. Men han är känd långt utanför Tjörns gränser. Under sina år som artist har han gjort hundratals konserter och gett ut sex skivor.

Utmärkelsen Stora insatser i föreningslivet 2012

gick till Magnus Andersson, vars brinnande engagemang inom framför allt Myggenäs Innebandyklubb gjort att sporten idag är en av de största på Tjörn. Magnus är också en viktig inspiratör och ledare i ungdomsrekryteringsprojektet Framtidsledarna.

Magnus har under flera år varit tränare och lagledare för såväl ungdoms- som vuxenlag. Han ligger också bakom startandet av ett lag med cirka 30 äldre herrar som varje vecka tränar innebandy.

Utmärkelsen Goda tävlingsresultat – eller Bragdmedaljen – 2012

gick till Isabella Bondesson och Melinda Larsson för VM-guld i synkroniserad konståkning, som de tog tillsammans med Sveriges landslag Team Surprise.

Det var inför ett fullsatt och fullständigt kokande Scandinavium som Sverige förra året återtog VM-titeln i synkroniserad konståkning. Med på isen fanns Tjörntjejerna Isabella och Melinda, båda före detta åkare i Tjörns konståkningsklubb.

Kultur- och fritidsnämndens stipendium för unga

gick till Philip Crawford och Alice Liljeqvist, som ett stöd i deras musikaliska utveckling som sångduo.

Många tjörnbor har fått tillfälle att njuta av Philips och Alice breda repertoar med alltifrån dragspelsklassiker till rock’n roll. På prisutdelningen tackade de för stipendiet genom att bjuda på såväl en dragspelsklassiker som nyskrivet material för sång och gitarr. Sedan ledde de publiken i en spontan allsång.  


Utdelningen av utmärkelsen Livsgärning för att värna Tjörns natur- och kulturvärden, som går till Ingemar Jonasson, kommer att äga rum på kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 13 juni klockan 15.00.

På fotot, från vänster: Benita Nilsson, Alice Liljeqvist, Philip Crawford, Isabella Bondesson, Axel Falk, Melinda Larsson, Magnus Andersson.

Sidan senast uppdaterad: 2013-06-07 10.46
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se