Tjörns kommuns logotype
Land -2,3 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 0,9 m/s

Alla fick feriepraktik

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Johanna Sandberg gör sin feriepraktik på Valåsens äldreboende i Kållekärr.

Kommunstyrelsen beslutade under våren att göra en förstärkning av budgeten så att alla ungdomar på Tjörn som slutat nian eller ska börja i ettan på gymnasiet ska få en ferieplats om de så önskar.

När nu feriejobben är i full gång visar det sig att målet med att kunna erbjuda alla som ville ha ett jobb uppnåddes. Totalt är det 132 ungdomar som får pröva på att arbeta inom exempelvis kommunala verksamheter, föreningar och simskolor. Några ungdomar valde att tacka nej till det erbjudande de fick.

- Den här satsningen känns angelägen ur flera aspekter, säger Martin Johansen (FP) kommunstyrelsens ordförande. Som ung kan det vara svårt att själv ordna sommarjobb, om man inte har kontakter, så här har kommunen en viktig roll. Sedan är det givetvis en stor fördel för oss att få visa de kommunala verksamheterna och visa på att kommunen kan vara en attraktiv arbetsgivare som gärna ser att de unga söker sig till oss efter att de slutfört sina studier. Vi står snart inför en generationsväxling och en ökad efterfrågan på välfärdstjänster som innebär att kommunen behöver nya medarbetare framöver.

Ungdomar positiva till välfärdssektorn

Feriepraktikplatserna är många gånger ungdomars första kontakt med arbetslivet och är därför av stor betydelse. Enligt den rapport om ungdomars attityder till välfärdssektorn som SKL publicerat så är det 60 procent av alla ungdomar som kan tänka sig en framtid inom välfärdssektorn. Där framgår det att ungdomarna tycker att den offentliga sektorn har meningsfulla, roliga och spännande jobb med goda framtidsutsikter.

Sidan senast uppdaterad: 2013-07-08 10.31
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se