Tjörns kommuns logotype
Temperatur 14,5 °C
Medelvind NNE 0,0 m/s

Midsummer match Cup 25-29 juni

Segelbåt forsar fram

Kom och se internationell matchracing i segling i Skärhamn! Veckan är full av aktiviteter.

Med Midsummer Match Race Cup introduceras ett nytt koncept för matchracing-tävlingar i världen. Reglerna säger att varje team måste ha en mixad besättning med minst två damer och två herrar.

Programmet under veckan

Det späckade programmet får du fram om du klickar på länken till höger.

Evenemangsområdet i Södra Hamnen Skärhamn

En detaljerad skiss av evenemangsområdet hittar du under Mer information.

Ta dig fram på vattnet

För att tävlingen ska kunna genomföras på ett säkert sätt har farleden avlysts av Länsstyrelsen i Västra Götaland. (Diarienr 258-42532-2018).

Tävlingsområdet utmärks med orange bojar. Övrig båttrafik ska när tävlingen pågår gå väster, norr och öster om de orange bojar som avgränsar tävlingsområdet i de korridorer som kommer att finnas där.

Vid paus i tävlingen kan båtar passera längs den södra gränsen efter klartecken från säkerhetsbåtarna. Du är givetvis välkommen att ligga utanför tävlingsområdet för att titta på tävlingen. Se karta höger.

 

Åk kollektivt

Ett bra och praktiskt sätt att ta sig hit är att åka kollektivt. Västtrafik kommer att lägga in extraturer under seglingsdagarna. Ta gärna en titt på deras reseplanerare.

Besöksparkeringar

Om du kör bil så kan du parkera vid Röavallen. Därifrån går buss till Södra hamnen i skytteltrafik kl 11-17.

Du kan också parkera vid Kroksdalshallen och Sagahuset. Räkna med ökad trafik till dessa parkeringar. Fler parkeringsmöjligheter ser du i kartan till höger.

Tjörns kommun finns förstås på plats

Du hittar oss i tältet i mitten av evenemangsområdet. Håll utkik efter ”Ta plats”- skylten. I tältet bjuds barnen på strandbingo och krabbfiske och här får du tips om vad du och din familj kan uppleva här.

Du får också veta mer om alla yrken som finns i en kommun och varför så många unga väljer att arbeta i offentlig sektor. Arbetsklimat och omsorg om varandra står högt i kurs i vår kommun.

Välkommen på invigning kl 18.30 tisdag 25 juni

När tävlingarna invigs på tisdagskvällen presenteras de 14 olika seglinbgsteamen. Du bjuds också på musik av Anders Hagberg och Co. Kommunchef Ann-Britt Svedberg invigningstalar.

 


Sidan senast uppdaterad: 2019-06-24 14.15
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se