Tjörns kommuns logotype
Land 17,8 °C Hav 17,3 °C
Medelvind W 8,0 m/s

Massor av skoj att göra på Tjörn i sommar!

Störst text
Stor text
Normalstorlek
www.tjorn.se/lov

Seglar- och hiphopläger, sommarkompisar, utomhusbio, grillpartyn, bygga lådbilar ... Listan med sommarlovsaktiviteter på Tjörn är lång!

Det spännande och omfattande sommarlovsprogrammet finns som vanligt på tjorn.se/lov. Det kan också vara bra att hålla koll på Facebook (se länkar till höger). Där kommer till exempel att framgå vilka varma sommarkvällar som kultur- och fritidscentra flyttar ut till stranden och bjuder in till grillfest!

Alla aktiviteter i sommar är gratis och kan genomföras bland annat tack vare att Tjörns kommun även i år sökt och fått bidrag från MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Läger med hiphop och hälsa

Två läger ordnas i sommar, det första är ett seglarläger på M/S Britta som pågår nu i dagarna, från 14-17 juni. Nästa hålls på Delta i Skärhamn 28-30 juni där ungdomar från Göteborg och Tjörn möts för att prova på hiphopens kreativa uttryck (breaking, DJing, beatbox, beatmaking, graffiti, rap/poesi) och samtidigt få kunskap kring mat och hälsa.

Under tre veckor i juli finns sommarkompisarna Emma Ekeblad och Joel Dahlberg på tre olika stränder på Tjörn, en vecka på varje ställe. Först ut är Låka i Höviksnäs vecka 27, därefter är de på Gråskärsbadet i Skärhamn vecka 28 och till sist i Linneviken i Kyrkesund vecka 29. Mellan kl 11 och 16 måndag till fredag är deras jobb att leka, bada och hitta på roliga saker med barn och unga i åldern 9-15 år! Badbuss hämtar den som behöver skjuts från några olika platser på ön.

– Vi är varken barnvakter eller badvakter, det vill vi vara tydliga med. Vi är dina sommarkompisar, det betyder att vi är där för att ha kul med barnen och se till att ingen sitter ensam och känner sig utanför! Leka är vi bra på, säger Emma och Joel.

Blir det regn ordnar Emma och Joel lekar och sport i Röahallen strax utanför Skärhamn.

Ta Epan till utomhusbion

Här är några andra kul uppslag: gå på utomhusbio – ta med egen stol eller Epa, tryck din egen fräcka tröja, prova på att spela golf eller bygg en lådbil med experthjälp – eller varför inte delta i berättarverkstad i Rönnäng och berätta din egen historia med text, film, rap, bild eller foto.

Sommarboken (boktips och fika på biblioteket), vattenverkstad, sommarbio och akvarelltimme i gästhamnen är några andra förslag.

Frivolt sensommarens höjdpunkt

I slutet av sommarlovet, 12-13 augusti, är det dags för Tjörns stora barn- och ungdomsfestival Frivolt som erbjuder musik, teater, prova på-möjligheter, mat, uppvisningar och mängder av aktiviteter. Allt äger rum på eller i närheten av Gråskärsbadet vid Nordiska Akvarellmuseet

– På lördagskvällen står Lisa Ajax, Bellaroush, Jonathan Fröberg och Braincoats på scen. Det kommer att bli en riktig höjdarkväll, säger Johan Örtlund som är samordnare för Kulturpedagogpoolen.

– I Chillzone, vid Smedjan i Skärhamn, kommer vi att ha DJ, fotbollsturneringar och faktiskt en mycket bra teater. Det blir ett riktigt skönt häng hoppas vi! Vi har haft mycket hjälp av våra ungdomar med att planera Frivolt. Utan dem är det inte möjligt att genomföra helgen, tillägger Ako Leverin som är föreståndare för Kultur- och fritidscentra.

Under sommaren håller också Kultur- och fritidscentra öppet på onsdagar kl 18-22 i Häggvallskolan i Höviksnäs och på torsdagar kl 18-22 i Delta-huset i Skärhamn.

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-16 11.07
Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se