Tjörns kommuns logotype
Land 6,6 °C Hav 13,5 °C
Medelvind ENE 2,7 m/s

Världens svettigaste konstrunda

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Världens svettigaste konstrunda

Nu kan du cykla, vandra eller springa en svettig konstrunda när du vill.

En slinga på 12 kilometer – från Nordiska Akvarellmuseet till Skulptur i Pilane. Kulturlandskapet längs vägen får du på köpet.

Det är lätt att bli hemmablind. Vi är nog många Tjörnbor som glömmer bort vilka fina besöksmål vi har eller så passar vi på att turista på vår egen ö när vi får besök. Visste du att över 200 000 besökare kommer till Nordiska Akvarellmuseet varje år? Och att 60 000 besöker Skulptur i Pilane? Sista helgen i augusti kommer tusentals besökare för att delta i eller titta på en av Sveriges största triathlontävlingar, Tenson Tjörn Triathlon.

Inte bara för tävlande

Förra året lanserades Världens svettigaste konstrunda för att beskriva mixen av konst, kultur och idrott i samband med triathlon-helgen i augusti. I år har vi alla fått en svettig konstrunda som lever året runt. Den nya slingan mäter 12 kilometer och är enkel att hitta. Du följer bara skyltarna från Nordiska Akvarellmuseet till Skulptur i Pilane.

I sommar visas Arne Isacssons vackra bohuslänska landskap på Nordiska Akvarellmuseet. Skulptur i Pilane blev förra året utsedd till en av Europas tio bästa skulpturparker av den brittiska tidningen The Guardian. På vägen mellan dessa både konstupplevelser får du uppleva både skog, fält och havsvikar. En stor del av sträckan består av grusväg genom ett rikt kulturlandskap. Kanske får du också ännu en konstupplevelse längs vägen?

Världens svettigaste konstrunda är ett samarbete mellan Tjörns kommun, Nordiska Akvarellmuseet, Turistrådet Västsverige, Södra Bohuslän Turism, Skulptur i Pilane och Tjörn Triathlon

Sidan senast uppdaterad: 2017-08-21 16.24
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se