Tjörns kommuns logotype
Land -2,3 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 0,9 m/s

Samtycke vid publicering av bild eller film

Störst text
Stor text
Normalstorlek

När Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang, eller när kommersiella företag medverkar, så behöver vi samtycke från personer som förekommer i närbild.

Denna blankett används oavsett kanal.

Tjörns kommun använder sig mycket av bilder när vi kommunicerar med Tjörnborna och våra gäster och besökare. Bild och film kan förekomma i till exempel hushållstidningen Vi på Tjörn eller motsvarande tryckt information, digitala kanaler som hemsidan tjorn.se, intranät, faceboook, twitter, bloggar samt det administrativa skolverktyget skol och barnomsorgswebben.

Enligt Personuppgiftslagen ändring 2007 behövs inte tillstånd för att använda foto och bilder för information av ovanstående slag. När närbilder på personer används i informationsmaterial som ovan kommer du och ditt barn ändå få tycka till om aktuell bild. Det görs separat.

Samtycke krävs dock när Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang eller där kommersiella företag medverkar. I den här blanketten har du möjlighet att tacka ja eller nej till en sådan medverkan för dig och ditt/dina barn.

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-14 09.40
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se